Kinderyoga

In 2008 heb ik de opleiding tot docent Kinderyoga in Amsterdam gevolgd. Deze opleiding combineert kinderyoga met kindercounseling. Voor mij een ideale opleiding omdat ik graag kinderen help ontdekken hoe zij  gezond in hun lijf en lekker in hun vel kunnen komen.

Kinderyoga is leuk, maar ook heel gezond. Kinderen krijgen veel prikkels te verwerken op een dag.  Yoga helpt kinderen zich te ontspannen, zich te concentreren en hun grenzen te leren kennen. Wist je dat 80% van de onverklaarde buikpijn verminderd kan worden met yoga? Kinderen die elkaar regelmatig masseren ontwikkelen meer waardering en respect waardoor pestgedrag minder vaak voorkomt. Ademoefeningen verhogen het concentratievermogen. Door oefeningen met aandacht uit te voeren, gaat concentreren op alle vlakken steeds beter: ook op school!

Bewustzijn van lichaam, denken, adem, voelen, grenzen en kracht.

Een kinderyogales bestaat uit (yoga)bewegingen, samenwerken, ademoefeningen, visualisaties (de kracht van je een voorstelling maken ontdekken), massages (bij jezelf en bij een ander), creatief werk (ontspannend!), liggende ontspanning (bewust spieren ontspannen en tot rust komen), coachingskaartje trekken (en eventueel bespreken). Kinderyoga is speels: er is ook geen competitie.

Kinderyoga is het planten van een zaadje waar een kind de rest van zijn leven profijt van heeft.

Neem gerust contact op voor meer informatie: er is veel mogelijk: individueel of in een groep. Ook een workshop voor leerkrachten of kinderopvang is mogelijk.